De drankenspeciaalzaak van Oud Beijerland !

Daily Dram - Glenrothes 10 YO

 

De Daily Dram serie is weer terug van weggeweest. Met twee nieuwe bottelingen waarbij we er voor hebben gekozen om de smaakinvloed van sherryvaten te verkennen. In dit geval gaat het om twee expressies van The Glenrothes Distillery. De whisky's zijn allebei tien jaar oud. Het verschil zit hem echter in de tweede maturatie. Nadat deze whisky's 8 jaar hebben doorgebracht op ex-bourbon vaten zijn ze overgeheveld in een ander vat, waar zij nog twee jaar in hebben doorgebracht.

De tweede maturatie van botteling één heeft plaatsgevonden op Oloroso vaten, terwijl die tweede maturatie van de tweede botteling heeft plaatsgevonden op Palo Cortado vaten. Dit geeft u dus een geweldige kans om te impact die deze sherryvaten op de whisky hebben te proeven, en met elkaar te vergelijken. Oloroso versus Palo Cortado.

Om deze twee flessen tot een mooi geheel te maken hebben wij ook aan het label design gedacht. Een zwarte achtergrond met een vurige afbeelding die onmiddellijk aan Spanje doet denken. Op de Oloroso-variant herkent u een toreador, terwijl op de Palo Cortado-variant een flamenco danseres staat afgebeeld.

Een heerlijk duo dus.

 

Er zijn vandaag (20-01-23) een paar mooie nieuwe whisky's binnen gekomen van Carn Mor .

Carn Mor was ooit onderdeel van de Scottish Liqueur Centre die is opgericht in 1982 op het eiland van Mull in het westen van Schotland. Het is de ontwikkelaar van Columba Cream wat lange tijd het belangrijkste product van het bedrijf was. Later werd het bedrijf bottelaar van Carn Mor, een serie van onafhankelijke single malt bottelingen. Het bedrijf veranderde in Morrison & MacKay en sinds halverwege 2020 in Morrison Scotch Whisky Distillers (waar naarst Carn Mor ook Old Perth en de Aberargie Distillery onder vallen).

Càrn Mòr Stricktly Limited Glen Keith 2013 9yo PX Sherry Hogshead 47,5%

Neus: gekruide mokka (kruidnagel) en donkere chocolade.
Smaak: Op de tong en in de finish combineren de kruiden, mokka en chocolade met donkerrood fruit, warm eikenhout en sigarenkisten.

Verder binnen van Carn Mor 

Mortlach 2008 moscatel finish

Glen Keith 2013 PX Sherry Hogshead

Glenburgie 2011 PX Sherry Hogshead

Mannochmore 2010 Bourbon Hogshead

Craigellachie 2013 European Oak

Ruadh Maor 2012 Refill Sherry Hogshead